Barion Pixel

A legfontosabb kérdés, hogy szerethetőnek és értékesnek gondolod-e magad? Életed hátizsákjában mintákat, „programokat”, szűrőket viszel magaddal, és nem mindegy, hogy ezek mit üzennek Neked, Önmagadról, a világról és a többi emberről.

De mindezen belül mi nevezhető normálisnak, és hol esünk túlzásba?

Te is keresed azt az életet, amit már nem a múlt terhei és a jelen akadályai határoznak meg?

Megoldásokat, működő recepteket keresünk és az egész életünket ezekből igyekszünk felépíteni. Időnként azonban kiderül, hogy ami addig hasznosnak bizonyult, mostanra már hátráltat. Ami korábban segített, most ellened dolgozik. Szeretnéd, ha mindez megváltozna?

Vannak olyan kérdések, amik új színben mutatnak meg dolgokat, de egy külső szemlélő nézőpontja is sokat segíthet. Milyen gondolatok kísérik a mindennapjaidat? Hogyan látod a világot és miként viszonyul a környezeted Hozzád?

Milyen témákban segíthetek neked?

A hozzám fordulók olyan problémákkal és kérdésekkel keresnek meg, amelyek az életvezetés, az önismeret vagy a párkapcsolat témaköreibe esnek. Emellett az online tevékenységek (közösségi oldalak, internet, okostelefon, videojátékok) és a mindennapok összefüggéseire is egyre nagyobb fókuszt helyezek, hiszen a digitális világ a hétköznapok szinte minden részébe beszűrődik.

Úgy érzed, lenne miről beszélgetnünk?
Ha kérdésed van,vedd fel velem a kapcsolatot az alábbi elérhetőségeim bármelyikén.

email: kapcsolat@villanyigergo.hu
mobil: +36 70 559-4574

Villányi Gergő vagyok, pszichológiai tanácsadó.

Miért lettem pszichológiai tanácsadó?

Mindig szívesen és kíváncsian hallgattam másokat. Egy idő után észrevettem, hogy egyre többen fordulnak hozzám, akár olyan problémáikkal is, amikről addig még senki mással nem tudtak, vagy nem mertek beszélni. Felelősséget éreztem az ilyen beszélgetések során elhangzott kérdéseim és meglátásaim hatásával kapcsolatban, ezért hamar elkezdtem beleásni magam a pszichológia különböző területeibe. Már a kezdetektől úgy gondoltam, hogy a kölcsönös bizalom kialakulása mellett nagyon fontos, hogy minden beszélgetésben tanulhatunk is egymástól a tapasztalataink, gondolataink és érzéseink révén.

Tovább

Cikkek-Írások

Kíváncsi vagy a Párkapcsolatokkal vagy a Digitális világ okozta problémákkal kapcsolatos írásaimra és arra hogyan látom ezeket a témákat? Érdekelnek Életvezetési megoldások vagy a Kultúra megszállottja vagy? Akkor a Cikkek-Írások bejegyzéseim biztosan érdekesek lesznek számodra!

  • Barátaiddal egy jó buliban töltődsz fel vagy inkább elvonulsz és olvasol egy jó könyvet? Logikusan, észérvek alapján döntesz vagy a megérzéseidre hagyatkozol? Racionalistának vagy Idealistának tartod magad? Mit gondolsz Hadvezér vagy Bajnok típus vagy? Esetleg Alkotó vagy Ellenőr típus?

    Rengeteg kérdés, amire megvannak a válaszok. Töltsd ki a 72 eldöntendő kérdésből álló MBTI tesztet, s a végén megtudod milyen típus vagy, mik a jellemzőid, milyen munka illik hozzád, milyen vagy a szexualitás terén és milyen típusú személyiség illik hozzád.

    Felkészültél? Akkor irány a teszt és ismerd meg magad még jobban!

Ha valami elavult az életünkben, akkor fejlesztjük vagy kicseréljük. Magadban is találhatsz olyasmit, ami már nem segít, egykoron hasznos volt, de mostanra már zavaró, megnehezíti a mindennapokat. Például ahogy magadra tekintesz, a külsődre, a testedre. Milyen véleménnyel vagy arról, aki vagy, arról amilyen utat jársz? Mi érdekel, hogyan szeretnél a világhoz kapcsolódni? Változtatnál a külsődön esetleg? Foglalkoznál azzal, miben nőttél fel és ez hogyan hatott rád? Tanulnál vagy kipróbálnál valami újat? Elavulhatnak viselkedések, szokások, az életmód, ahogy a mindennapjaid éled, vagy érezheted azt, a bevett rutin már túl szűk keretet ad a mában. Sok mindent cipelsz magaddal; lehet, le kellene ülni kicsit és átnézni, mi is lapul a csomagok mélyén?

Ha csak lomtalanítasz belül, akkor üresség marad a kidobott dolgok helyén. Ez egyfelől félelmetes, de lehetőség is. Keresésre ösztönöz, ahol megméred, átgondolod, belátod mindazt, amiben és ahol épp vagy. Lehetne jobban? Hiányzik és keressek tovább? Megszabadultam valamitől és lett szabad hely, idő az életemben? Kísérletezzek?

Egyedi kirakósok vagyunk mindannyian, a kép pedig lehet zűrzavaros, átmeneti, kialakulófélben levő és harmonikus is. Állandóan változik, a kérdések viszont ott vannak hiányok, vágyak formájában. Innen az út sincsen messze, de bátorság kell hozzá, hiszen nemcsak az üresség, az ismeretlen is megijeszthet. Felmérhetetlen és beláthatatlanul izgalmas kaland az az út, amin jársz, vagy félelmetes, kanyarokkal tűzdelt háborús övezet? Esetleg mindennapi szürke hétköznapok és ismétlődő kötelességek végeláthatatlan sora?

A keresés mellett a kényszer és a krízis is olyan erős élmények, amik a változás előhírnökei. Szövődhet egy jó beszélgetésből szerelem, vagy érdeklődésből életre szóló hivatás. És hogy miért kérdezek ennyit? Mert ezzel találkozom, ebben élek magam is, és ez visz előre akkor is, ha éppen megtorpantam vagy mozdulni sem merek. Talán nem a jó kérdést tettem fel magamnak?


A képek forrása: nbforum.com, markmanson.net