Barion Pixel

A legfontosabb kérdés, hogy szerethetőnek és értékesnek gondolod-e magad? Életed hátizsákjában mintákat, „programokat”, szűrőket viszel magaddal, és nem mindegy, hogy ezek mit üzennek Neked, Önmagadról, a világról és a többi emberről.

De mindezen belül mi nevezhető normálisnak, és hol esünk túlzásba?

Te is keresed azt az életet, amit már nem a múlt terhei és a jelen akadályai határoznak meg?

Megoldásokat, működő recepteket keresünk és az egész életünket ezekből igyekszünk felépíteni. Időnként azonban kiderül, hogy ami addig hasznosnak bizonyult, mostanra már hátráltat. Ami korábban segített, most ellened dolgozik. Szeretnéd, ha mindez megváltozna?

Vannak olyan kérdések, amik új színben mutatnak meg dolgokat, de egy külső szemlélő nézőpontja is sokat segíthet. Milyen gondolatok kísérik a mindennapjaidat? Hogyan látod a világot és miként viszonyul a környezeted Hozzád?

Milyen témákban segíthetek neked?

A hozzám fordulók olyan problémákkal és kérdésekkel keresnek meg, amelyek az életvezetés, az önismeret vagy a párkapcsolat témaköreibe esnek. Emellett az online tevékenységek (közösségi oldalak, internet, okostelefon, videojátékok) és a mindennapok összefüggéseire is egyre nagyobb fókuszt helyezek, hiszen a digitális világ a hétköznapok szinte minden részébe beszűrődik.

Úgy érzed, lenne miről beszélgetnünk?
Ha kérdésed van,vedd fel velem a kapcsolatot az alábbi elérhetőségeim bármelyikén.

email: kapcsolat@villanyigergo.hu
mobil: +36 70 559-4574

Villányi Gergő vagyok, pszichológiai tanácsadó.

Miért lettem pszichológiai tanácsadó?

Mindig szívesen és kíváncsian hallgattam másokat. Egy idő után észrevettem, hogy egyre többen fordulnak hozzám, akár olyan problémáikkal is, amikről addig még senki mással nem tudtak, vagy nem mertek beszélni. Felelősséget éreztem az ilyen beszélgetések során elhangzott kérdéseim és meglátásaim hatásával kapcsolatban, ezért hamar elkezdtem beleásni magam a pszichológia különböző területeibe. Már a kezdetektől úgy gondoltam, hogy a kölcsönös bizalom kialakulása mellett nagyon fontos, hogy minden beszélgetésben tanulhatunk is egymástól a tapasztalataink, gondolataink és érzéseink révén.

Tovább

Cikkek-Írások

Kíváncsi vagy a Párkapcsolatokkal vagy a Digitális világ okozta problémákkal kapcsolatos írásaimra és arra hogyan látom ezeket a témákat? Érdekelnek Életvezetési megoldások vagy a Kultúra megszállottja vagy? Akkor a Cikkek-Írások bejegyzéseim biztosan érdekesek lesznek számodra!

  • Barátaiddal egy jó buliban töltődsz fel vagy inkább elvonulsz és olvasol egy jó könyvet? Logikusan, észérvek alapján döntesz vagy a megérzéseidre hagyatkozol? Racionalistának vagy Idealistának tartod magad? Mit gondolsz Hadvezér vagy Bajnok típus vagy? Esetleg Alkotó vagy Ellenőr típus?

    Rengeteg kérdés, amire megvannak a válaszok. Töltsd ki a 72 eldöntendő kérdésből álló MBTI tesztet, s a végén megtudod milyen típus vagy, mik a jellemzőid, milyen munka illik hozzád, milyen vagy a szexualitás terén és milyen típusú személyiség illik hozzád.

    Felkészültél? Akkor irány a teszt és ismerd meg magad még jobban!

Késő délután volt és a villamost vártam, nem voltunk túl sokan a megállóban ahhoz képest, hogy meglehetősen frekventált pályaudvara mellett van a városnak. Egy középkornál kicsit idősebb úriember jelent meg tőlem nem messze, kezében az a hajléktalanok által írt újság, amit majd mindannyian ismerünk.

ÜDVÖZLÖK MINDEN JÓ LELKŰ MAGYAR FÉRFIT ÉS NŐT, ISTEN ÁLDJA MEG MAGUKAT, KÉREM SEGÍTSENEK, A FELESÉGEMET NEMRÉG MŰTÖTTÉK! – hallottam a kiabálást mellettem, és mire véget ért a mondat, a férfi előttem állt. Felém nyújtotta az újságot, miután a mellettem álló pár embertől nem kapott reakciót. A zsebembe nyúltam és aprót vettem elő, odanyújtva megkérdeztem: Mivel műtötték a feleségét? A májával – másodpercnyi szünet – és a lábát is, jött a válasz. Bólintottam, de a férfi továbbhaladt, a villamos pedig sárga villanásként érkezett a látómezőmbe, így az ajtó felé léptem. Újságot ugyan nem kaptam, de pénzt adtam, segítettem. Nem éreztem magam jobb embernek, még csak jobban sem.

Mi történt?

El kellett telnie egy kis időnek, amíg újra eszembe jutott a történet, és gondolataim újra keringeni kezdtek körülötte. Kényszert éreztem, erőltetést, miközben lezajlott az egyoldalú tranzakció. Kérdésem, habár érdeklődőnek tűnt, mégsem az volt.

Támadva éreztem magam, és visszatámadtam, felületet kerestem, ahol megfoghatom a másikat, rajtakaphatom valamin, ami nekem ad igazat. Nem volt bennem segíteni akarás, inkább menekülhetnék, hogy otthagyhassam ezt a kínos helyzetet. Valahol a két part között rekedtem. Hiszen a „jó ember” segít, és ez örömmel tölti el. A „rossz ember” pedig nem reagál, visszautasít, vagy kilép a helyzetből. Én adtam, feszengtem, majd csak annak örültem, hogy vége, letudtuk.

Önző lennék, nem elég érzékeny? Ez is az eszembe jutott. Szeretem én megválasztani a segítségnyújtás módját, keretét, de tisztában vagyok vele, hogy ez nem kívánságműsor, az élet rendez kevésbé ideális helyzeteket is. Talán mutatni akar valamit ezzel. Ilyenkor pedig nem a jóérzésen van a hangsúly, hanem a segítségen, és itt jobb, ha meg is állnak a gondolatok, hiszen a kinek, mire költi, mi van a háttérben nem az én dolgom. Nincs bennem sem harag, sem hibáztatás, ő a saját helyzetében igyekszik élni, én pedig a magaméban, de bevallom, hasonló helyzetbe nem szívesen kerülnék máskor. Pedig fogok, és azóta is azon merengek, ebből miként lehet vajon jobban kijönni. Mindkettőnk részéről.


A képek forrása: slash.fr