A legfontosabb kérdés, hogy szerethetőnek és értékesnek gondolod-e magad? Életed hátizsákjában mintákat, „programokat”, szűrőket viszel magaddal, és nem mindegy, hogy ezek mit üzennek Neked, Önmagadról, a világról és a többi emberről.

De mindezen belül mi nevezhető normálisnak, és hol esünk túlzásba?

Te is keresed azt az életet, amit már nem a múlt terhei és a jelen akadályai határoznak meg?

Megoldásokat, működő recepteket keresünk és az egész életünket ezekből igyekszünk felépíteni. Időnként azonban kiderül, hogy ami addig hasznosnak bizonyult, mostanra már hátráltat. Ami korábban segített, most ellened dolgozik. Szeretnéd, ha mindez megváltozna?

Vannak olyan kérdések, amik új színben mutatnak meg dolgokat, de egy külső szemlélő nézőpontja is sokat segíthet. Milyen gondolatok kísérik a mindennapjaidat? Hogyan látod a világot és miként viszonyul a környezeted Hozzád?

Milyen témákban segíthetek neked?

A hozzám fordulók olyan problémákkal és kérdésekkel keresnek meg, amelyek az életvezetés, a párkapcsolat, vagy a szexualitás témaköreibe esnek. Emellett az online tevékenységek (közösségi oldalak, internet, okostelefon, videojátékok) és a mindennapok összefüggéseire is egyre nagyobb fókuszt helyezek, hiszen a digitális világ a hétköznapok szinte minden részébe beszűrődik.

Úgy érzed, lenne miről beszélgetnünk?
Ha kérdésed van,vedd fel velem a kapcsolatot az alábbi elérhetőségeim bármelyikén.

email: kapcsolat@villanyigergo.hu
mobil: +36 70 559-4574

Villányi Gergő vagyok, pszichológiai tanácsadó.

Miért lettem pszichológiai tanácsadó?

Mindig szívesen és kíváncsian hallgattam másokat. Egy idő után észrevettem, hogy egyre többen fordulnak hozzám, akár olyan problémáikkal is, amikről addig még senki mással nem tudtak, vagy nem mertek beszélni. Felelősséget éreztem az ilyen beszélgetések során elhangzott kérdéseim és meglátásaim hatásával kapcsolatban, ezért hamar elkezdtem beleásni magam a pszichológia különböző területeibe. Már a kezdetektől úgy gondoltam, hogy a kölcsönös bizalom kialakulása mellett nagyon fontos, hogy minden beszélgetésben tanulhatunk is egymástól a tapasztalataink, gondolataink és érzéseink révén.

Tovább

Cikkek-Írások

Kíváncsi vagy a Szexualitással és Párkapcsolattal kapcsolatos, vagy a Digitális világ okozta problémákra és a róluk alkotott véleményemre? Érdekelnek Életvezetési megoldások vagy a Kultúra megszállottja vagy? Akkor a Cikkek-Írások bejegyzéseim neked szólnak.

  • Barátaiddal egy jó buliban töltődsz fel vagy inkább elvonulsz és olvasol egy jó könyvet? Logikusan, észérvek alapján döntesz vagy a megérzéseidre hagyatkozol? Racionalistának vagy Idealistának tartod magad? Mit gondolsz Hadvezér vagy Bajnok típus vagy? Esetleg Alkotó vagy Ellenőr típus?

    Rengeteg kérdés, amire megvannak a válaszok. Töltsd ki a 72 eldöntendő kérdésből álló MBTI tesztet, s a végén megtudod milyen típus vagy, mik a jellemzőid, milyen munka illik hozzád, milyen vagy a szexualitás terén és milyen típusú személyiség illik hozzád.

    Felkészültél? Akkor irány a teszt és ismerd meg magad mégjobban!

A lombhullatás hangulata megtalál, ha hagyod. Ősszel többet emlékezünk.

Vannak ilyen napok. A melankólia nem is jó szó rá. Olyan, mintha a keserédes keveredne azzal a mélyről jövő vágyakozó sóhajjal, ami tudja, milyen volt egyszer és azt is, mi hiányzik most. Elmerül abban az érzésben, ami a régmúlt egy boldog időszaka, boldog emléke okoz. És a két világ összemosódik.

Egyfelől tudod, hogy mi hiányzik, mégis jól esik átérezni, hogy valamikor volt már benne részed. Mint amikor este várod, hogy halld a kulcs zörgését a zárban, a lépteket és az ajtó nyitódása előtti ismerős árnyékot az üvegen át. Amikor az elmúlást, az emlékezést juttatja eszedbe az őszi levelek illata, a színes naplemente, a csípőssé váló este. A színek felerősödnek, de velük együtt az az érzés is, hogy visszább húzódik a napfény, a kavalkád pedig olyan, mint a villanykörte utolsó villanása a vég előtt. A természet üzenni akar, és ilyen gyengéden, szépen suttog egészen közelről a fülekbe: emlékezz, éld át újra, hogy el ne feledd. Szomorkás mosoly, semmibe révedő tekintet, gondolatokba merülés a válasz, ahol egy zene, egy helyszín évekkel korábbra repít. Vannak olyan napok, amikor a szép és a szomorú összefonódik.

Lelassul a világ, lekapcsolsz pár villanyt, lehet, hogy gyertyát gyújtasz a megszokott fényáradat helyett. Jobban esik ilyenkor a tompa, árnyakat megmozdító, lágy derengés. Lefekszel, ülsz, vagy csak a szoba egy távoli pontjára figyelve mozdulatlanul lélegzel, a gondolataid utaznak. Messzire, távolra, ködös emlékekbe, a mi lett volna, ha és az ó, bárcsak birodalmába is. Vannak ilyen napok.


A képek forrása: mgayle.com