Barion Pixel

A legfontosabb kérdés, hogy szerethetőnek és értékesnek gondolod-e magad? Életed hátizsákjában mintákat, „programokat”, szűrőket viszel magaddal, és nem mindegy, hogy ezek mit üzennek Neked, Önmagadról, a világról és a többi emberről.

De mindezen belül mi nevezhető normálisnak, és hol esünk túlzásba?

Te is keresed azt az életet, amit már nem a múlt terhei és a jelen akadályai határoznak meg?

Megoldásokat, működő recepteket keresünk és az egész életünket ezekből igyekszünk felépíteni. Időnként azonban kiderül, hogy ami addig hasznosnak bizonyult, mostanra már hátráltat. Ami korábban segített, most ellened dolgozik. Szeretnéd, ha mindez megváltozna?

Vannak olyan kérdések, amik új színben mutatnak meg dolgokat, de egy külső szemlélő nézőpontja is sokat segíthet. Milyen gondolatok kísérik a mindennapjaidat? Hogyan látod a világot és miként viszonyul a környezeted Hozzád?

Milyen témákban segíthetek neked?

A hozzám fordulók olyan problémákkal és kérdésekkel keresnek meg, amelyek az életvezetés, az önismeret vagy a párkapcsolat témaköreibe esnek. Emellett az online tevékenységek (közösségi oldalak, internet, okostelefon, videojátékok) és a mindennapok összefüggéseire is egyre nagyobb fókuszt helyezek, hiszen a digitális világ a hétköznapok szinte minden részébe beszűrődik.

Úgy érzed, lenne miről beszélgetnünk?
Ha kérdésed van,vedd fel velem a kapcsolatot az alábbi elérhetőségeim bármelyikén.

email: kapcsolat@villanyigergo.hu
mobil: +36 70 559-4574

Villányi Gergő vagyok, pszichológiai tanácsadó.

Miért lettem pszichológiai tanácsadó?

Mindig szívesen és kíváncsian hallgattam másokat. Egy idő után észrevettem, hogy egyre többen fordulnak hozzám, akár olyan problémáikkal is, amikről addig még senki mással nem tudtak, vagy nem mertek beszélni. Felelősséget éreztem az ilyen beszélgetések során elhangzott kérdéseim és meglátásaim hatásával kapcsolatban, ezért hamar elkezdtem beleásni magam a pszichológia különböző területeibe. Már a kezdetektől úgy gondoltam, hogy a kölcsönös bizalom kialakulása mellett nagyon fontos, hogy minden beszélgetésben tanulhatunk is egymástól a tapasztalataink, gondolataink és érzéseink révén.

Tovább

Cikkek-Írások

Kíváncsi vagy a Párkapcsolatokkal vagy a Digitális világ okozta problémákkal kapcsolatos írásaimra és arra hogyan látom ezeket a témákat? Érdekelnek Életvezetési megoldások vagy a Kultúra megszállottja vagy? Akkor a Cikkek-Írások bejegyzéseim biztosan érdekesek lesznek számodra!

  • Barátaiddal egy jó buliban töltődsz fel vagy inkább elvonulsz és olvasol egy jó könyvet? Logikusan, észérvek alapján döntesz vagy a megérzéseidre hagyatkozol? Racionalistának vagy Idealistának tartod magad? Mit gondolsz Hadvezér vagy Bajnok típus vagy? Esetleg Alkotó vagy Ellenőr típus?

    Rengeteg kérdés, amire megvannak a válaszok. Töltsd ki a 72 eldöntendő kérdésből álló MBTI tesztet, s a végén megtudod milyen típus vagy, mik a jellemzőid, milyen munka illik hozzád, milyen vagy a szexualitás terén és milyen típusú személyiség illik hozzád.

    Felkészültél? Akkor irány a teszt és ismerd meg magad még jobban!

A metrón velem szemben nagymama utazik az unokájával. Két generáció, akiket évtizedek választanak el egymástól. Sőt, ahogy a kisfiú pólójára nézek, feltűnik, hogy valami más is. A fehér pólón a felirat a következő: „I know you like me”. Azaz: tudom, hogy kedvelsz/bírsz engem. A feliratos, üzengetős, egymondatos ruhadarabok kavalkádjában fel sem tűnne egy ilyen, de itt megakad a szemem és a gondolataim is. A like (lájk) szó ugyanis a Facebook jól ismert kék-fehér gombjával és a felfelé mutató hüvelykujj szimbólummal van kiírva. Vagyis nem egyszerű szó ez innentől, hanem utalás, burkolt kérdés is. Vagy ígéret?Felmerül bennem, hogy vajon összekapcsolható-e a kettő. Az, hogy kedvelünk valakit, fontos számunkra a közelsége, örülünk a társaságának, a jelenlétének, és az, hogy „lájkoljuk”-e mindazt a tartalmat, amit magáról megoszt.

A szimbólum, a jelentés vajon összefonódik a fejben is? És a kisfiúéban?

Nem újdonság, hogy ismerősökben, a „lájkolás” mennyiségében mérjük magunkat vagy épp másokat. Hasonlítgatunk. Úgy vesszük, hogy a figyelem és a szeretet egyfajta mércéje ez. És persze a népszerűség, a menőség vagy épp az elfogadottság számszerű mértéke is. Serdülők, felnőttek is játsszák ezt a közösségi oldalakon, de egy 4-5 éves kisfiú vajon mit ért meg mindebből? Előre kondicionálódik valami, ami aztán az élete, önértékelése egyik vezérfonala lesz, vagy túl van az egész gondolva, a póló pedig csak egy feliratos ruhadarab? A gyerek fejlődik, tanul, magába szív mindent, de nem rendelkezik szűrőkkel, világképpel vagy épp értékrenddel, ami alapot, védelmet nyújthatna neki.

A digitális világ már nem a jövő, hanem a jelen. Ott van, beszüremlik a mindennapokba, a hirdetésekbe, a hétköznapi tárgyakba, párkapcsolatokba, az ágyba és a fejekbe is. Egy olyan rétege az életnek, ami próbálgatja a határait és felülír dolgokat. Egyvalamiben mégsem mindenható: csak ott tud hatni és uralkodni, ahol hagyjuk neki, vagy ahol nem figyelünk rá. Nem a technológia és nem az eszköz alakít át, hanem az ember, aki használja, túlzásba viszi, vagy épp elhanyagol dolgokat. Bármennyire digitális, analóg, régi vagy új, a kulcs még midig az emberi tényező, ahogy mindig is az volt.


A képek forrása: coolfbcovers.com, solomomedia.com