Barion Pixel

A legfontosabb kérdés, hogy szerethetőnek és értékesnek gondolod-e magad? Életed hátizsákjában mintákat, „programokat”, szűrőket viszel magaddal, és nem mindegy, hogy ezek mit üzennek Neked, Önmagadról, a világról és a többi emberről.

De mindezen belül mi nevezhető normálisnak, és hol esünk túlzásba?

Te is keresed azt az életet, amit már nem a múlt terhei és a jelen akadályai határoznak meg?

Megoldásokat, működő recepteket keresünk és az egész életünket ezekből igyekszünk felépíteni. Időnként azonban kiderül, hogy ami addig hasznosnak bizonyult, mostanra már hátráltat. Ami korábban segített, most ellened dolgozik. Szeretnéd, ha mindez megváltozna?

Vannak olyan kérdések, amik új színben mutatnak meg dolgokat, de egy külső szemlélő nézőpontja is sokat segíthet. Milyen gondolatok kísérik a mindennapjaidat? Hogyan látod a világot és miként viszonyul a környezeted Hozzád?

Milyen témákban segíthetek neked?

A hozzám fordulók olyan problémákkal és kérdésekkel keresnek meg, amelyek az életvezetés, az önismeret vagy a párkapcsolat témaköreibe esnek. Emellett az online tevékenységek (közösségi oldalak, internet, okostelefon, videojátékok) és a mindennapok összefüggéseire is egyre nagyobb fókuszt helyezek, hiszen a digitális világ a hétköznapok szinte minden részébe beszűrődik.

Úgy érzed, lenne miről beszélgetnünk?
Ha kérdésed van,vedd fel velem a kapcsolatot az alábbi elérhetőségeim bármelyikén.

email: kapcsolat@villanyigergo.hu
mobil: +36 70 559-4574

Villányi Gergő vagyok, pszichológiai tanácsadó.

Miért lettem pszichológiai tanácsadó?

Mindig szívesen és kíváncsian hallgattam másokat. Egy idő után észrevettem, hogy egyre többen fordulnak hozzám, akár olyan problémáikkal is, amikről addig még senki mással nem tudtak, vagy nem mertek beszélni. Felelősséget éreztem az ilyen beszélgetések során elhangzott kérdéseim és meglátásaim hatásával kapcsolatban, ezért hamar elkezdtem beleásni magam a pszichológia különböző területeibe. Már a kezdetektől úgy gondoltam, hogy a kölcsönös bizalom kialakulása mellett nagyon fontos, hogy minden beszélgetésben tanulhatunk is egymástól a tapasztalataink, gondolataink és érzéseink révén.

Tovább

Cikkek-Írások

Kíváncsi vagy a Párkapcsolatokkal vagy a Digitális világ okozta problémákkal kapcsolatos írásaimra és arra hogyan látom ezeket a témákat? Érdekelnek Életvezetési megoldások vagy a Kultúra megszállottja vagy? Akkor a Cikkek-Írások bejegyzéseim biztosan érdekesek lesznek számodra!

  • Barátaiddal egy jó buliban töltődsz fel vagy inkább elvonulsz és olvasol egy jó könyvet? Logikusan, észérvek alapján döntesz vagy a megérzéseidre hagyatkozol? Racionalistának vagy Idealistának tartod magad? Mit gondolsz Hadvezér vagy Bajnok típus vagy? Esetleg Alkotó vagy Ellenőr típus?

    Rengeteg kérdés, amire megvannak a válaszok. Töltsd ki a 72 eldöntendő kérdésből álló MBTI tesztet, s a végén megtudod milyen típus vagy, mik a jellemzőid, milyen munka illik hozzád, milyen vagy a szexualitás terén és milyen típusú személyiség illik hozzád.

    Felkészültél? Akkor irány a teszt és ismerd meg magad még jobban!

Nemrég cserélték le a nagy kék közösségi oldal smiley jeleit, és kicsivel korábban pedig a hangjelzéseket, többek között az üzeneted érkezett nevűt is. Furcsa volt, fanyalogtunk, aztán megszoktuk, talán meg is szerettük. De az, hogy megjegyeztük, az biztos. Olyan jelzéssé vált, amitől odakapjuk a fejünket, kiugrunk az ágyból, és amiért az ajtóból is visszafordulunk.

Hiszen valami jött! Valami új, valami érdekes! Aztán persze lehet, hogy kiderül olyan írt ránk, akivel beszélni sem akarunk. Vagy nincs is igazi mondanivalója, csak unatkozik. Esetleg az elköszönés után ismét elköszönt. De a dopaminlöket már szétfröccsent az agyunkban, a kilátás, hogy valami kis izgalom morzsa – ismét – a miénk lehet, ott van. És hát ki tudja? Hátha valami csodás hírt kapunk, még szerelmet is vallhat nekünk valaki, esetleg kiderül: egy írásunk rangos elismerésben részesült! Lássuk be, az utóbbi felsorolásra vajmi kevés esély van és itt nem szkeptikus vagy pesszimista akarok lenni. Realistának lenni egyre nehezebb a MOST világában, ahol a pillanat alatt elérhető (és reagáló!) ember az etalon. Csak éppen nem éri meg a kapkodás és a visszafordulás sem.

Vajon hol, és mennyire uralkodnak az új szokások mindazon, ahogy viselkedünk, reagálunk? Ha minden szokás kérdése, akkor megváltoztatható, alakítható és tetten is érhető. Csak épp vannak rejtőző, automatizmusként működő gondolatok és szokások, és vannak feltűnőbbek. Vagy épp olyanok, amik gondot vagy örömet okoznak, és ennek tudatában is vagyunk. Egyre gyakrabban fordul elő, hogy ha elmélyült kutatást, keresést igénylő feladatom van, vagy épp a tevékenység flow-jába igyekszem merülni, kikapcsolok minden zizegő és egyéb módon jelző dolgot. A Facebookot becsukom a böngészőben, és az e-maileket figyelő oldalt is. A telefonról pedig kikapcsolom a wifit. Már ennyi is elég sokszor, hogy az értesítések és egyéb „életbevágó” jelzések ne tördeljék szét és zavarják meg a munkámat. Vagy ha éppen olvasok, zenét hallgatok, gondolkodom valamin. De még egy baráti beszélgetést se. Mert a figyelem – akár elismerjük, akár nem – kincs. Sőt, úgy tűnik egyre nagyobb értéke lesz, hiszen annyi felé kellene (?) osztani. Ha pedig egy helyre fókuszáljuk, lassan csodabogárrá válunk másokhoz viszonyítva. Én pedig szeretnék még jó ideig csodabogár maradni.


A képek forrása: bp.blogspot.com