Barion Pixel

A legfontosabb kérdés, hogy szerethetőnek és értékesnek gondolod-e magad? Életed hátizsákjában mintákat, „programokat”, szűrőket viszel magaddal, és nem mindegy, hogy ezek mit üzennek Neked, Önmagadról, a világról és a többi emberről.

De mindezen belül mi nevezhető normálisnak, és hol esünk túlzásba?

Te is keresed azt az életet, amit már nem a múlt terhei és a jelen akadályai határoznak meg?

Megoldásokat, működő recepteket keresünk és az egész életünket ezekből igyekszünk felépíteni. Időnként azonban kiderül, hogy ami addig hasznosnak bizonyult, mostanra már hátráltat. Ami korábban segített, most ellened dolgozik. Szeretnéd, ha mindez megváltozna?

Vannak olyan kérdések, amik új színben mutatnak meg dolgokat, de egy külső szemlélő nézőpontja is sokat segíthet. Milyen gondolatok kísérik a mindennapjaidat? Hogyan látod a világot és miként viszonyul a környezeted Hozzád?

Milyen témákban segíthetek neked?

A hozzám fordulók olyan problémákkal és kérdésekkel keresnek meg, amelyek az életvezetés, az önismeret vagy a párkapcsolat témaköreibe esnek. Emellett az online tevékenységek (közösségi oldalak, internet, okostelefon, videojátékok) és a mindennapok összefüggéseire is egyre nagyobb fókuszt helyezek, hiszen a digitális világ a hétköznapok szinte minden részébe beszűrődik.

Úgy érzed, lenne miről beszélgetnünk?
Ha kérdésed van,vedd fel velem a kapcsolatot az alábbi elérhetőségeim bármelyikén.

email: kapcsolat@villanyigergo.hu
mobil: +36 70 559-4574

Villányi Gergő vagyok, pszichológiai tanácsadó.

Miért lettem pszichológiai tanácsadó?

Mindig szívesen és kíváncsian hallgattam másokat. Egy idő után észrevettem, hogy egyre többen fordulnak hozzám, akár olyan problémáikkal is, amikről addig még senki mással nem tudtak, vagy nem mertek beszélni. Felelősséget éreztem az ilyen beszélgetések során elhangzott kérdéseim és meglátásaim hatásával kapcsolatban, ezért hamar elkezdtem beleásni magam a pszichológia különböző területeibe. Már a kezdetektől úgy gondoltam, hogy a kölcsönös bizalom kialakulása mellett nagyon fontos, hogy minden beszélgetésben tanulhatunk is egymástól a tapasztalataink, gondolataink és érzéseink révén.

Tovább

Cikkek-Írások

Kíváncsi vagy a Párkapcsolatokkal vagy a Digitális világ okozta problémákkal kapcsolatos írásaimra és arra hogyan látom ezeket a témákat? Érdekelnek Életvezetési megoldások vagy a Kultúra megszállottja vagy? Akkor a Cikkek-Írások bejegyzéseim biztosan érdekesek lesznek számodra!

  • Barátaiddal egy jó buliban töltődsz fel vagy inkább elvonulsz és olvasol egy jó könyvet? Logikusan, észérvek alapján döntesz vagy a megérzéseidre hagyatkozol? Racionalistának vagy Idealistának tartod magad? Mit gondolsz Hadvezér vagy Bajnok típus vagy? Esetleg Alkotó vagy Ellenőr típus?

    Rengeteg kérdés, amire megvannak a válaszok. Töltsd ki a 72 eldöntendő kérdésből álló MBTI tesztet, s a végén megtudod milyen típus vagy, mik a jellemzőid, milyen munka illik hozzád, milyen vagy a szexualitás terén és milyen típusú személyiség illik hozzád.

    Felkészültél? Akkor irány a teszt és ismerd meg magad még jobban!

Az internet csodája, hogy olyan kezdeményezésekkel, apróságokkal és emberi történetekkel lehet összefutni, mint a valóságban is. Attól még, hogy digitális köpeny borul a valóság szövetére, a csoda ugyanaz marad, és a találkozásokban élő, alkotó, kreatív és kíváncsi emberek találnak utat egymáshoz.

Zelei Bori könyve az első közösségi finanszírozás által létrehozott novelláskötet, és nemcsak az összefogásra jó példa, de arra is, hogy milyen értékes dolog születhet abból, ha kicsit figyelünk egymásra.

Ha valamiért megkapnám azt a kissé fura, de mégis felelősségteljes feladatot, hogy a serdülő lelkivilágot határozzam meg egy mondatban, akkor Zelei Bori könyvéből merítenék ihletet. Nem tankönyvből és nem okos elemzésekből, hanem abból a papír-valóságból, amit az írónő és a szereplők kendőzetlenül elém tártak, és a maguk őszinte, kedves stílusában 11 történeten át elmeséltek. Kamaszok, fiatal felnőttek bolyonganak az életnek nevezett útvesztőben. Vagy út-találóban, ha úgy nézzük. Néha fogalmuk sincs, mit keresnek, és arról is kevés, hogy mit találtak, vagy mijük van. Mert ez néha nagyon kevés, vagy több annál, mint gondolnák. Az elveszettség és a keresés újra és újra elő fog jönni, nemcsak a lapokon, hanem az életben is. Ott is lapozunk, írunk, gyűjtjük a történeteket. Bori is így tett, elénk tárta, hogy mit talált ő, és mit találtak mások. Kincseket, életszagú, ezernyi érzelemben pompázó értéket.

A közösségi finanszírozás egy álom valóra váltása. Egy lehetőség, egy ajtó, amit együttes erővel nyit ki az alkotó és a támogatók. 1500 dollár: nézőpont kérdése, hogy hatalmas összeg vagy pont elég. Pontosan ennyit adott össze az a sok ember, aki úgy gondolta, létjogosultsága, helye van ennek a kötetnek. De az álom kézzelfogható formába öntését már nem tudjuk számokkal kifejezni. Ott az öröm és az a jó érzés marad, hogy részesei lehettünk.

Távolinak tűnnek a helyzetek, a kérdések és a tehetetlenség, de mégis újra találkozunk velük, csak – ha úgy vesszük – a felnőtt formájában. Ám az üzenetük ugyanaz: van, akinek keserű, másnak világosságot hozó tanulság képében jön szembe mindez. Aztán lehet, hogy cserélődnek a szerepek. A történet szívet facsar, elgondolkodtat, észrevétlenül sóhajtásra ingerel, megmosolyogtat. Voltam én is ott? Csak hallottam hasonlóról? Ugyanezeken gondolkodtam és nem jutottam túl sokra vele akkor?

Nemcsak kérdések vannak, hanem néhány tétova válasz is. Vagy olyan igazságok, amik mélyen belekarcolódnak a lélekbe, és irányt mutatnak majd. Jót vagy rosszat? Akár mindkettőt és egyiket sem, hiszen a következmények, a tapasztalatok és az élmények olyan gombolyagját őrizzük mindannyian, amelynek teljes kibogozása nem csupán bajos, de hasztalan is volna. Maradnia kell néhány csomónak, pár gubancnak és ez jól is van így. A fentebb emlegetett, a serdülő lelket bemutató mondat mi is lenne hát?

“Nekem belül itt sokkal bonyolultabb, mint nekik ott kívül.”

Ennyi. Mert az ennél több túlzás lenne, a kevesebb pedig hazugság.

Meg akartam próbálni, mert máshogy nem ment. Lehet, hogy ha nem jön össze, most az utcán kalapozok, vagy ezerrel túlórázom a munkahelyemen. Az, hogy bejött, számomra azt is jelenti, hogy a mecenatúra gondolata nem is áll olyan messze az emberektől, és szerintem ez egy nagyon pozitív dolog.


A képek forrása: muut.hu, harmattan.hu

Idézet forrása: az ujnemzedek.hu interjúja Borival