Barion Pixel

Nincs önbizalmam - hallhatod naponta mindenféle forrásból. Alacsony az önértékelése - jegyzik meg összehajolva, miközben tudni lehet, kiről van szó. Az önbizalom a kulcsa mindennek - hirdetik előadások, motivációs cikkek. De hogyan töltheted fel a hiányt? Mégis honnan meríts, ha úgy érzed nincs miből?

Sokféleképp megtévesztheted magad ahogy életed eseményeinek értékelésében is vannak kiskapuk. Ezektől megóvhat, ha felelősséget vállalsz mindazért, ami történik. Főként azért, mert ez a jelenlegi helyzet, erre érdemes közelebbről is ránézni. Elkeserítő, nem olyan, mint ahogy elképzelted? Mégis kiindulópont lesz, amiben semmi szégyen nincs. Itt tartasz, innen indulsz, és aki lenézne emiatt, jobb ha tudja, hogy te bátran szembenézel a nehézségekkel.

Sokat segít, ha képes vagy egy tulajdonságot, jellemzőt magadénak tekinteni, és nyitott maradsz egy újabb benyomásra, ami lehet, hogy szöges ellentétben fog állni az előzővel. Bátor vagy, de megijedtél? Nyitott vagy az újdonságokra, most mégis elbújnál a világ elől? Kell, hogy legyen hely az árnyalatoknak, mert így teljesebb képet kapsz önmagadról.

Az elhamarkodott ítélet elkapkodott döntésekhez is vezethet. Habár igaz, hogy manapság sokszor érvényesül a „ne maradj le, legyél minél gyorsabb” elve, a döntés mégis rajtad áll. Választhatsz, hogy az elmosódott kép alapján döntesz, vagy megállsz egy pillanatra és bátran a tükörbe nézel.