Barion Pixel

A legfontosabb kérdés, hogy szerethetőnek és értékesnek gondolod-e magad? Életed hátizsákjában mintákat, „programokat”, szűrőket viszel magaddal, és nem mindegy, hogy ezek mit üzennek Neked, Önmagadról, a világról és a többi emberről.

De mindezen belül mi nevezhető normálisnak, és hol esünk túlzásba?

Te is keresed azt az életet, amit már nem a múlt terhei és a jelen akadályai határoznak meg?

Megoldásokat, működő recepteket keresünk és az egész életünket ezekből igyekszünk felépíteni. Időnként azonban kiderül, hogy ami addig hasznosnak bizonyult, mostanra már hátráltat. Ami korábban segített, most ellened dolgozik. Szeretnéd, ha mindez megváltozna?

Vannak olyan kérdések, amik új színben mutatnak meg dolgokat, de egy külső szemlélő nézőpontja is sokat segíthet. Milyen gondolatok kísérik a mindennapjaidat? Hogyan látod a világot és miként viszonyul a környezeted Hozzád?

Milyen témákban segíthetek neked?

A hozzám fordulók olyan problémákkal és kérdésekkel keresnek meg, amelyek az életvezetés, az önismeret vagy a párkapcsolat témaköreibe esnek. Emellett az online tevékenységek (közösségi oldalak, internet, okostelefon, videojátékok) és a mindennapok összefüggéseire is egyre nagyobb fókuszt helyezek, hiszen a digitális világ a hétköznapok szinte minden részébe beszűrődik.

Úgy érzed, lenne miről beszélgetnünk?
Ha kérdésed van,vedd fel velem a kapcsolatot az alábbi elérhetőségeim bármelyikén.

email: kapcsolat@villanyigergo.hu
mobil: +36 70 559-4574

Villányi Gergő vagyok, pszichológiai tanácsadó.

Miért lettem pszichológiai tanácsadó?

Mindig szívesen és kíváncsian hallgattam másokat. Egy idő után észrevettem, hogy egyre többen fordulnak hozzám, akár olyan problémáikkal is, amikről addig még senki mással nem tudtak, vagy nem mertek beszélni. Felelősséget éreztem az ilyen beszélgetések során elhangzott kérdéseim és meglátásaim hatásával kapcsolatban, ezért hamar elkezdtem beleásni magam a pszichológia különböző területeibe. Már a kezdetektől úgy gondoltam, hogy a kölcsönös bizalom kialakulása mellett nagyon fontos, hogy minden beszélgetésben tanulhatunk is egymástól a tapasztalataink, gondolataink és érzéseink révén.

Tovább

Cikkek-Írások

Kíváncsi vagy a Párkapcsolatokkal vagy a Digitális világ okozta problémákkal kapcsolatos írásaimra és arra hogyan látom ezeket a témákat? Érdekelnek Életvezetési megoldások vagy a Kultúra megszállottja vagy? Akkor a Cikkek-Írások bejegyzéseim biztosan érdekesek lesznek számodra!

  • Barátaiddal egy jó buliban töltődsz fel vagy inkább elvonulsz és olvasol egy jó könyvet? Logikusan, észérvek alapján döntesz vagy a megérzéseidre hagyatkozol? Racionalistának vagy Idealistának tartod magad? Mit gondolsz Hadvezér vagy Bajnok típus vagy? Esetleg Alkotó vagy Ellenőr típus?

    Rengeteg kérdés, amire megvannak a válaszok. Töltsd ki a 72 eldöntendő kérdésből álló MBTI tesztet, s a végén megtudod milyen típus vagy, mik a jellemzőid, milyen munka illik hozzád, milyen vagy a szexualitás terén és milyen típusú személyiség illik hozzád.

    Felkészültél? Akkor irány a teszt és ismerd meg magad még jobban!

Amikor évtizedes múltból merülnek fel emlékek váratlanul, akkor mindig elcsodálkozom a memórián és az agyon, hogy ezt honnan ásta elő, és miként rakta így össze, komplex egésszé. Eszembe jut mennyit jártam matek korrepetálásra. Okosabb nem nagyon lettem tőle, talán inkább nyugodtabb. Ahogy mindenki más is körülöttem. Lehet ez volt az igazi lényege a háttérben: megnyugodtam én, a szülők, és a tanár is. De hogy is jutottam el ide? A metrón utazva egy fiatal – talán gimnazista – lány házit ír. Ez önmagában is feltűnő és szokatlan, mivel nemigen látni hasonlót. Én örültem, hogy kiszabadultam az iskolából, nemhogy a hazautat is ezzel töltsem. Még az is eszembe jut, hogy lehet csak lusta volt és bepótol valamit. De az valószínűbb, hogy lelkiismeretes és beépítette a napirendjébe a hazautat. Végül is elfér a kezében a könyv, a ceruza, látja a képleteket.

És ha házi feladatot ír? Gimnáziumban hányszor is írtam meg a matek házit? Nagyjából soha. Az óra előtti szünetben másoltam le, vagy korrepetáláson oldotta meg helyettem a tanár. Én pedig bólintottam, hogy értem. Valamit kapizsgáltam is, de nem állt igazán össze. És ez mindenkinek jó volt igazából. Mindenki megnyugodott, hogy foglalkozott ezzel, megtette, amit kellett. A másodfokú egyenlet megoldó képlete azért megmaradt. Ez a legbonyolultabb matematikai összefüggés, amire emlékszem és a legkomplexebb is. És tovább suhan a metró. A lány becsukja a könyvet, a füzetet és elpakolja a hátizsákjába, de még nem száll le. Úgy tűnik egy feladattal kevesebb maradt neki mára, én pedig pár percben ismét találkoztam az évekkel ezelőtt annyira utált tantárggyal. Ennyi ismétlés elég is az élethez, az a rengeteg minden, amit tanítottak (direkt nem írom úgy, hogy tanultam), pedig mégsem kellett eddig az élethez. Vagy alig. És van, amikor az alig, pont elég.


A képek forrása: pexels.com