Barion Pixel

A legfontosabb kérdés, hogy szerethetőnek és értékesnek gondolod-e magad? Életed hátizsákjában mintákat, „programokat”, szűrőket viszel magaddal, és nem mindegy, hogy ezek mit üzennek Neked, Önmagadról, a világról és a többi emberről.

De mindezen belül mi nevezhető normálisnak, és hol esünk túlzásba?

Te is keresed azt az életet, amit már nem a múlt terhei és a jelen akadályai határoznak meg?

Megoldásokat, működő recepteket keresünk és az egész életünket ezekből igyekszünk felépíteni. Időnként azonban kiderül, hogy ami addig hasznosnak bizonyult, mostanra már hátráltat. Ami korábban segített, most ellened dolgozik. Szeretnéd, ha mindez megváltozna?

Vannak olyan kérdések, amik új színben mutatnak meg dolgokat, de egy külső szemlélő nézőpontja is sokat segíthet. Milyen gondolatok kísérik a mindennapjaidat? Hogyan látod a világot és miként viszonyul a környezeted Hozzád?

Milyen témákban segíthetek neked?

A hozzám fordulók olyan problémákkal és kérdésekkel keresnek meg, amelyek az életvezetés, az önismeret vagy a párkapcsolat témaköreibe esnek. Emellett az online tevékenységek (közösségi oldalak, internet, okostelefon, videojátékok) és a mindennapok összefüggéseire is egyre nagyobb fókuszt helyezek, hiszen a digitális világ a hétköznapok szinte minden részébe beszűrődik.

Úgy érzed, lenne miről beszélgetnünk?
Ha kérdésed van,vedd fel velem a kapcsolatot az alábbi elérhetőségeim bármelyikén.

email: kapcsolat@villanyigergo.hu
mobil: +36 70 559-4574

Villányi Gergő vagyok, pszichológiai tanácsadó.

Miért lettem pszichológiai tanácsadó?

Mindig szívesen és kíváncsian hallgattam másokat. Egy idő után észrevettem, hogy egyre többen fordulnak hozzám, akár olyan problémáikkal is, amikről addig még senki mással nem tudtak, vagy nem mertek beszélni. Felelősséget éreztem az ilyen beszélgetések során elhangzott kérdéseim és meglátásaim hatásával kapcsolatban, ezért hamar elkezdtem beleásni magam a pszichológia különböző területeibe. Már a kezdetektől úgy gondoltam, hogy a kölcsönös bizalom kialakulása mellett nagyon fontos, hogy minden beszélgetésben tanulhatunk is egymástól a tapasztalataink, gondolataink és érzéseink révén.

Tovább

Cikkek-Írások

Kíváncsi vagy a Párkapcsolatokkal vagy a Digitális világ okozta problémákkal kapcsolatos írásaimra és arra hogyan látom ezeket a témákat? Érdekelnek Életvezetési megoldások vagy a Kultúra megszállottja vagy? Akkor a Cikkek-Írások bejegyzéseim biztosan érdekesek lesznek számodra!

  • Barátaiddal egy jó buliban töltődsz fel vagy inkább elvonulsz és olvasol egy jó könyvet? Logikusan, észérvek alapján döntesz vagy a megérzéseidre hagyatkozol? Racionalistának vagy Idealistának tartod magad? Mit gondolsz Hadvezér vagy Bajnok típus vagy? Esetleg Alkotó vagy Ellenőr típus?

    Rengeteg kérdés, amire megvannak a válaszok. Töltsd ki a 72 eldöntendő kérdésből álló MBTI tesztet, s a végén megtudod milyen típus vagy, mik a jellemzőid, milyen munka illik hozzád, milyen vagy a szexualitás terén és milyen típusú személyiség illik hozzád.

    Felkészültél? Akkor irány a teszt és ismerd meg magad még jobban!

Kérdések, ismert helyzetek beszélgetnek, mozdulnak és táncolnak a színpadon. A MajdNEM sokat markolt és nem csúszik ki az ujjai közül a lényeg.

A párkapcsolatok kifogyhatatlan témát adtak és adnak a művészeknek. És bárki másnak is, hiszen társas lények vagyunk. A GlobART társulat darabját Pivarnyik Anikó írta, a témája pedig sűrű, szövevényes és örök. Párt keresünk, együtt vagyunk, széthullóban a kapcsolat, örülünk, hogy vége, vagy épp gyászoljuk. A köztes időszakban pedig ismerkedünk a másikkal, önmagunkkal és a MI-vel is. Ez pedig sokkal bonyolultabb tud lenni, mint sejtjük, főleg, ha a háttérben rejtélyes erők is mozgatják a szálakat. A MajdNEM bepillant a felszín alá, a múlt visszavág, a titkok pedig árnyékként borulnak rá az idillre. A Fészek Művészklub színpadának deszkái megtelnek Élettel.

Bepillantás abba, amit sejtünk

Örökös dilemma, hogy a hibáink valójában tényleg azok-e. Lehetséges, hogy valójában a legjobbat adjuk magunkból mindig, ennyire vagyunk képesek? Akkor minden kapcsolatba képességeink legjavát öntjük bele. És mi van a megegyezésre, adok-kapok szerződésre épülő látszat szövetségekkel? Működik, hiszen mindkét fél tudja mit vállalt, mit kért és mit ad. Az érzelmek forgószelében azonban eltorzulnak a határok, felborul az egyensúly. Szerelemben és háborúban mindent szabad, állítólag. Akkor is, ha egyszerre zajlik mind a kettő? Nem válogatunk az eszközökben, a múltunkat viszont nagyon szívesen átrendeznénk.

A színpadon egymásnak feszül a szerelem és az érdek szövetsége. Lenyűgöző volt látni, ahogy a tánc, a mozdulatok, a zene egybeolvadnak a helyzetekkel és a szövegekkel. Ha már a mozaik a darab fő szimbóluma, akkor csak dicsérni lehet azt a képet, amit a kis darabkák kiadtak végül. Mert bármennyire is gazdag az a sokaság, amiből a GlobART társulat darabja meríthet, a megvalósítás már más kérdés. Nehéz dolgom van a dicsérettel, mert a „mindenkit” olyan laposan hangzik. Az összkép volt az, ami megragadott, és amitől úgy érzem gazdagabban távoztam 2 óra múltán. A mozdulatok, a szavak, a fények, a hangok és a látvány mind része volt ennek. A szereplők az életből léptek elő, és hiába tűntek el a függöny mögött, időnként így vagy úgy, de szembejönnek, ránk köszönnek.

"Elviselem, hogy játékszerként használnak, ha közben fogod a kezem."

A titok hatalma óriási. De belegondolunk, hogy ezt mi magunk adtuk a kezébe? És mi van azzal az emberrel, aki gyökeresen megváltozik egy új szerelemben? Hová tűnik ilyenkor a jó és a rossz, a hibás és az áldozat? A szereplőknek megvan a maguk válasza, ahogy nekünk is. Ha nem örülünk annak, ami végkifejletként becsapódik, akkor tudjuk: részünk volt a már kérdésekben, a kimondatlan, elhallgatott lehetőségekben, a néma csendekben is.

A szerelem függőség és birtoklás. A titok savként marja le az illúziók falait. Az érdek hideg, hűvös és hajlamos önmaga ellen fordulni. Életünk legszebb időszakában úgy érezzük, a mozaik minden darabkája a helyén van. Aztán elkezdenek szétcsúszni a részletek. Elég egy szó, egy emlék. Vagy egy titok. Mozaik-keringő az élet, és bármilyen szorosan kapcsolódnak a darabok, egy kis őszinteség mindig elfér még közöttük. Persze akkor, ha táplálni szeretnénk egymást, nem csak etetni.


A képek forrása: globart-theatre.hu