Barion Pixel

A legfontosabb kérdés, hogy szerethetőnek és értékesnek gondolod-e magad? Életed hátizsákjában mintákat, „programokat”, szűrőket viszel magaddal, és nem mindegy, hogy ezek mit üzennek Neked, Önmagadról, a világról és a többi emberről.

De mindezen belül mi nevezhető normálisnak, és hol esünk túlzásba?

Te is keresed azt az életet, amit már nem a múlt terhei és a jelen akadályai határoznak meg?

Megoldásokat, működő recepteket keresünk és az egész életünket ezekből igyekszünk felépíteni. Időnként azonban kiderül, hogy ami addig hasznosnak bizonyult, mostanra már hátráltat. Ami korábban segített, most ellened dolgozik. Szeretnéd, ha mindez megváltozna?

Vannak olyan kérdések, amik új színben mutatnak meg dolgokat, de egy külső szemlélő nézőpontja is sokat segíthet. Milyen gondolatok kísérik a mindennapjaidat? Hogyan látod a világot és miként viszonyul a környezeted Hozzád?

Milyen témákban segíthetek neked?

A hozzám fordulók olyan problémákkal és kérdésekkel keresnek meg, amelyek az életvezetés, az önismeret vagy a párkapcsolat témaköreibe esnek. Emellett az online tevékenységek (közösségi oldalak, internet, okostelefon, videojátékok) és a mindennapok összefüggéseire is egyre nagyobb fókuszt helyezek, hiszen a digitális világ a hétköznapok szinte minden részébe beszűrődik.

Úgy érzed, lenne miről beszélgetnünk?
Ha kérdésed van,vedd fel velem a kapcsolatot az alábbi elérhetőségeim bármelyikén.

email: kapcsolat@villanyigergo.hu
mobil: +36 70 559-4574

Villányi Gergő vagyok, pszichológiai tanácsadó.

Miért lettem pszichológiai tanácsadó?

Mindig szívesen és kíváncsian hallgattam másokat. Egy idő után észrevettem, hogy egyre többen fordulnak hozzám, akár olyan problémáikkal is, amikről addig még senki mással nem tudtak, vagy nem mertek beszélni. Felelősséget éreztem az ilyen beszélgetések során elhangzott kérdéseim és meglátásaim hatásával kapcsolatban, ezért hamar elkezdtem beleásni magam a pszichológia különböző területeibe. Már a kezdetektől úgy gondoltam, hogy a kölcsönös bizalom kialakulása mellett nagyon fontos, hogy minden beszélgetésben tanulhatunk is egymástól a tapasztalataink, gondolataink és érzéseink révén.

Tovább

Cikkek-Írások

Kíváncsi vagy a Párkapcsolatokkal vagy a Digitális világ okozta problémákkal kapcsolatos írásaimra és arra hogyan látom ezeket a témákat? Érdekelnek Életvezetési megoldások vagy a Kultúra megszállottja vagy? Akkor a Cikkek-Írások bejegyzéseim biztosan érdekesek lesznek számodra!

  • Barátaiddal egy jó buliban töltődsz fel vagy inkább elvonulsz és olvasol egy jó könyvet? Logikusan, észérvek alapján döntesz vagy a megérzéseidre hagyatkozol? Racionalistának vagy Idealistának tartod magad? Mit gondolsz Hadvezér vagy Bajnok típus vagy? Esetleg Alkotó vagy Ellenőr típus?

    Rengeteg kérdés, amire megvannak a válaszok. Töltsd ki a 72 eldöntendő kérdésből álló MBTI tesztet, s a végén megtudod milyen típus vagy, mik a jellemzőid, milyen munka illik hozzád, milyen vagy a szexualitás terén és milyen típusú személyiség illik hozzád.

    Felkészültél? Akkor irány a teszt és ismerd meg magad még jobban!

Öreg, tini, középkorú, idősödő, gyerek. Életük és történetük van. Rossz, rosszabb, vagy alig túlélhető. Herczeg Szonja új könyve, a Kis üdítő, kis krumpli roncs életeken pásztázó, ritka reménysugarakkal vegyített valóságok egész sora.

Amikor a 31 hosszabb-rövidebb történet közül már az első leoszt egy gyomrost, akkor lehet reménykedni, hogy ezután talán jobb lesz. Egy ilyen felütés – és a szóvicc – után jöhetnek a kevésbé görcsbe rántó írások. És a kérdés:

az élettől remélünk kegyelmet, vagy az írónőtől?


Herczeg Szonja pedig ír tovább, – úgy gondolom, nem von vállat a kérdésre – és tovább sorolja, a mi lenne ha, és az úgy is megeshetett volna történeteit. Nem rólunk szól, de(hogynem) majdnem. Máshogy történt, de ismerős.

Már elmúlt?

"én csak őszinte vagyok!"

Általában hatalmas közhely parádé mellett hangzik el az a mondat, hogy „én csak őszinte vagyok!”. Ami önigazolás, mentegetőzés és egyfajta torz kiállás is valami mellett. Az élet azonban megannyi színével és szagával átmossa az itt töltött éveink minden pillanatát. Van, amikor észrevehetetlen, vagy épp unalomig ismert. Máskor halk zümmögéssé csillapodik, csak halkan duruzsol az agyunk és a lelkünk egyik szegletében. És tesz róla, hogy ne felejtsünk el bizonyos napokat, estéket, találkozásokat.

A fel nem vállalt szerelem keserédes, egymondatos drámáját: „Sosem áltattalak.” Vagy egy titkos online hódolóval való első találkozás izgalmát. A nyári tábort, a hazautat apával, a vonatra várakozás hosszú perceit. És többről szól ez, mint néhány marék betű, vagy azok a lassan elvánszorgott hetek, hónapok. Az ablak bárkinek az életére rányílhat, hiszen a majdnemek és a hasonlók között lavírozva ismerősöket fogunk találni. A veszteség jéghideg markát, a túlélők sokat tudó félmosolyát, az árulás bénító valóságát köszöntöttük már mi is ismerősként. Persze a szereplők sem ezek voltak, a történet is másfelé kanyargott, és évek múltán esetleg meg is fakult az egész. Néha bevillan, de nem is volt az olyan rossz. Túl lehetett élni.

Te is, én is, ők is

A Kis üdítő, kis krumpli csínján bánik a reménnyel és az örömmel.

De van annyira reális, hogy nem fordít mindent negatívba. Hogy miért mégis a tragédiák rajzolják ki tűhegyesen az életet ma? Mert az apró zökkenőtől kezdve a világot leomlasztó viharokig mindannyiunkat kísérnek ilyen történetek. És úgy gondolom, van ennek még egy oka. Az, hogy ezek a történetek tanítják meg – jó esetben – azt, hogyan ne bánjunk egymással. Hogyan ne tépjünk ki darabokat a másik lelkéből. Hogy felmerüljön az a kérdés: Hogy tehették velem?

És némi őszinteséggel kapja meg a párját is: Hogy tehettem ilyet? Lesznek válaszok, akkor is, ha gyorsan továbblapozunk. A könyv csaknem 200 oldala olyan mélységekbe és tragédiákba kalauzol el, amik mindennaposak, és amikről nem is tudunk. És valljunk be, nem is akarunk tudni, mert sok lenne. Ha nem az életben, akkor majd a kötet lapjain találkozunk velük, és így sem lesz könnyű. Mintha lenne egy olyan mondás, hogy az élet sem az. És olyan is, hogy nem kívánságműsor… de ha mégis, egyet szeretnék csak kérni Herczeg Szonjától:

ÍRJON MÉG!


A képek forrása: huffpost.com, shoprenter.hu, libri.hu