Barion Pixel

Általánosságban igaz rájuk:

  • Optimista, realista, az itt és most-ra koncentrál
  • Értékeli magában, hogy nem konvencionális, bátor és spontán
  • Játékos partnerkapcsolatában, kreatív szülő és jó vezetőképességű
  • Könnyen izgatottá válik, az impulzusaiban bízik, keresi az ingereket, értékeli a szabadságot

Az "(élet)művész" az a temperamentum típus, akinek megvan a természetes képessége ahhoz, hogy a művészetekben kibontakozzon. (Innen az elnevezés is, eredeti név: Artisan). Itt nem feltétlenül a szépművészetekre kell gondolni, mint a festészet vagy a szobrászat. Kiváló az előadó művészetben, mint a tánc, zenélés, de a sportokban, szerelésben és az üzletkötés művészetében is. Az "életművész" leginkább a valós világban érzi jól magát: ahol az itt és most a hangsúlyos. Ott szeret lenni, ahol történik valami, imádja az izgalmakat. Keresi a kalandokat, és éhes az ingerekre. Elve, hogy a változatosság gyönyörködtet, és hogy olyan dolgokkal való foglalkozás, amely monoton, nem izgalmas, csak időpocsékolás. Impulzív, nagyon jól alkalmazkodik, versengő és mindig hisz benne, hogy legközelebb szerencséje lesz. A legoptimistább temperamentum típus. Nagyon bőkezű, megosztja mindenét a barátokkal, gyakori hogy ő fizet az étteremben, még akkor is, ha épp nem áll jól anyagilag. Nem kér semmit cserébe. Szereti követni a divatot, szép ruhákban járni, fontos neki a külseje, sokkal jobban, mint más temperamentum típusoknak, így gyakran több időt tölt edzőteremben, szépségszalonokban, mint mások.

Mindenek felett, a legfontosabb számára a szabadság, hogy azt tehesse, amihez épp kedve van. Nehezen viseli a korlátozó kapcsolatokat, hajlamos ellenállni a kötelező dolgoknak. Általában nincs fogalma a spórolásról, a várakozásról, nem vár holnapig, szeretne mindent megélni az itt és most-ban.

A lakosság kb. 30-35%-a "életművész" típus, ami nagyon jó, mert izgalmakat, szépséget teremtenek maguk körül, az emberek szeretik őket, feldobják a társaságot.

Életcéljai:
Fejlessze a képességeit, jól érezze magát, kaland, elkerülje az unalmat.
Erősségei:
Keresi a kompromisszumokat. Nagyon gyorsan tanul (de gyorsan is felejt). Tárgyalási képességeivel modellt nyújt másoknak. Jól működik olyan helyzetekben, ahol viccelődni kell, megnyerni embereket.
Szereti:
Akciót, feltűnéskeltést, bulit, versenyt, másokra nagy, azonnali hatást tenni
Nem szereti:
Unalmat, mozdulatlanságot, hosszúra nyúlt magyarázatokat és megbeszéléseket, részleteket és komplexitást, önelemezgetést, az összes típus közül a legrosszabbul viseli a konfliktust, a stresszt.
Amit más típusok nem szeretnek benne:
Gyakran hanyag, ami feltűnik másoknak, túl gyakran akar versengeni, amit mások terhesnek találnak, nem tud komoly lenni.