Barion Pixel

Miért lettem pszichológiai tanácsadó?

Mindig szívesen és kíváncsian hallgattam másokat. Egy idő után észrevettem, hogy egyre többen fordulnak hozzám, akár olyan problémáikkal is, amikről addig még senki mással nem tudtak, vagy nem mertek beszélni. Felelősséget éreztem az ilyen beszélgetések során elhangzott kérdéseim és meglátásaim hatásával kapcsolatban, ezért hamar elkezdtem beleásni magam a pszichológia különböző területeibe. Már a kezdetektől úgy gondoltam, hogy a kölcsönös bizalom kialakulása mellett nagyon fontos, hogy minden beszélgetésben tanulhatunk is egymástól a tapasztalataink, gondolataink és érzéseink révén.

Ítélkezni mindenki tud, megmondani a tutit nagyon könnyű. Megérteni, hogy miért alakult ki egy helyzet, és megoldást vagy választ találni: kihívás és felelősség, amelyhez mindkét fél részéről bizalomra van szükség. Minél többet foglalkoztam a pszichológiával és minél többet beszélgettem másokkal, annál inkább lenyűgözött a tény, hogy nincs két ugyanolyan történet, és ezért nincs általános recept a megoldásokra sem. Felfedeztem, hogy a tabunak hitt kérdésekre is van válasz, és a bénító hatás megtörése új lehetőségek előtt nyit utat.

A digitális világ jó és rossz hatásait a saját bőrömön tapasztaltam meg, miközben megtanultam, hogy a kontrollvesztett állapot is természetes, emberi állapot. Van belőle visszatérés, rengeteg értékes tanulsággal. Habár a szabadidőmben ma is szívesen játszom és aktív tagja vagyok egy gamer közösségnek, életemnek az offline programok és az ilyen módon való kikapcsolódás is tudatosan a részét képezi, így egy jó beszélgetésnek, koncertnek, találkozásnak vagy egy új könyvnek nagyon tudok örülni. Időnként érdekes alakú felhőket is fotózom, eső után pedig csigákat mentek a járdáról.

Hogyan dolgozom?

Veled, együtt. Ha csak megerősítésre, instant-megoldásra, címkézésre vágysz a saját magad által felállított diagnózishoz, ítélethez (pl. a gyereked játékfüggő / vagy: a párodnak kötődési problémái vannak / te túlérzékeny vagy stb.), csalódni fogsz - gondolj bele, ennél többről van szó. Viszont ha szereted, hogy egyenrangú emberként kezelnek, őszintén kíváncsiak rád, és a számodra legmegfelelőbb megoldás megkeresése és megvalósítása a cél az együttműködés során, nyugodtan vedd fel velem a kapcsolatot.

A beszélgetések személyre szabottak, igény és lehetőség szerint több megoldásból is választhatsz. Személyesen Budapesten tudunk találkozni, egy külön erre fenntartott konzultációs helyszínen, de természetesen lehetőség van online beszélgetésre is - ha érdekelnek a részletek, nyugodtan keress meg és küldj egy emailt akár most!

Kérlek vedd figyelembe, hogy a konzultáció díjmentes lemondása legkésőbb 48 órával a megbeszélt időpont előtt lehetséges, ellenkező esetben a teljes díja kifizetendő.