Barion Pixel

Életvezetés, problémák a mindennapokban

Nem vagy egyedül, ha a te életedben is adódnak olyan helyzetek, megoldandó problémák, események amelyek súlyként nehezednek a válladra. Az is lehet, hogy lezáratlan történetek, emlékek, nehéz döntések állnak mögötted, amelyeknek a következményeit, hatását a mai napig megérzed.

Olykor a közeli családtagok, ismerősök sem segíthetnek, hiszen érintettek lehetnek ők is. Hajlamosak vagyunk egyre több ilyen "követ" cipelni magunkkal. Emiatt a leghétköznapibb kihívások is óriási hegyként magasodhatnak elénk. A küzdelem során az erőforrások elfogyhatnak, és ha a probléma gyökerénél nem sikerül megoldást találni, az általa okozott zavar egyre súlyosabb teherként nehezedhet ránk.

Ilyenkor hasznos szakember segítségét kérni, aki felkészült a probléma okainak feltárására és képes a megoldás felé segíteni a hozzá fordulókat.

Szakértő segítséggel apró kavicsokká gömbölyödnek a szikladarabkák, felszabadulunk a terhek alól és kibonthatjuk magunkban a megoldáshoz vezető utakat, válaszokat, gondolatokat. A beszélgetések során lehetőséget teremtek egy elfogadásra és bizalomra épülő kapcsolat kialakulásához. A közös munkában figyelmes útitársként kísérem mindazokat, akik problémájukkal megkeresnek. Célom, hogy a belső erőforrások megerősítésével és az egyéni lehetőségek megtalálásával a mielőbbi megoldás felé vezessen az utunk.

Leggyakoribb problémák:

  • 1
  • 2


Szexualitás és párkapcsolat

A szexualitás a párkapcsolat egyik alapköve. Nem kizárólagos meghatározója, de érzékenyen jelzi, ha más téren gond adódik a kapcsolatban. Megfordítva is működik ez az érzékenység: ha a párkapcsolat problémái zavaró mértéket öltenek, a meghitt együttlétek és intim pillanatok is halványulni kezdenek.

Ilyen esetben az első és legfontosabb, hogy a párnak legyen energiája és ideje egymásra. Rosszul teszi, aki lebecsüli azt az erőt, amit két egymásra figyelő ember képes abba a közös munkába fektetni, ami előreviszi, fejleszti és adott esetben jobbá teszi a kapcsolatot, amiben élnek.

Mindez nemcsak közös, de egyéni fejlődés is. Ugyancsak fontos a motiváció is, hiszen aki nem hajlandó mozdulni, azzal nem lehet együtt szárnyalni, csak magunkkal cipelni ideig-óráig.

Leggyakoribb problémák:

  • 1
  • 2
  • 3


Digitális pszichológia

Sokan kongatják a vészharangokat, hogy a digitális világ vívmányai (közösségi oldalak, játékok, szelfik, pornó) és az életünkben betöltött szerepének folyamatos növekedése beláthatatlan következményekkel jár, és alapjaiban forgatja fel az értékrendet. Mások ennek épp az ellenkezőjéről vannak meggyőződve, az online tér előnyeit hangoztatva.

A túlzott használat - bár ez majd’ mindenre igaz - jóllétünket, közérzetünket, önértékelésünket, kapcsolatainkat jelentősen befolyásolhatja, hosszú távon negatív változásokat előidézve.

Egy fenntartható, egyensúlyi állapotban életünk online és offline része harmóniában van és kiegészíti, segíti egymást. Ennek a megtalálása azonban nem mindig könnyű és hasznos lehet ránézni arra, milyen a digitális Énünk, milyen szokásaink vannak a munkahelyünkön, otthon, vagy épp milyen példát mutatunk a gyerekeknek, fiataloknak.

Leggyakoribb problémák:

  • 1
  • 2
  • 3