Barion Pixel

Tudtad, hogy egy döntésedben nem csak az adott probléma vesz rész? A körülmények, a lehetőségeid, az önmagadról alkotott képed, de még az érzelmeid is mind csatába szállnak a maguk igazáért. Igyekszel a legjobb, legmegfelelőbb, legelőnyösebb helyzetbe hozni magad, de vajon tisztában vagy azzal milyen hatások torzítják a valóságról alkotott képedet?

Segít, ha megállsz egy pillanatra, ha nyomás alatt időt kérsz, és minél több információval vértezed fel magad. Azonban végül döntést kell hoznod, vagy pont döntésképtelenséged válik azzá.

Szeretnél jól járni egy-egy döntésedet követően, ezért nem is mindegy, hogy mi a kimenetel. Problémát okoz, hogy ha valamit kiválasztasz, akkor a többi lehetőségtől elzárod magad? Vagyis azáltal, hogy választasz, ki is maradsz valamiből.

Ez félelmetes és rossz érzés tud lenni, tehát biztosra kell menned. És pont ez bénít meg, mert a biztos, a 100%-os, és a tökéletes döntés csupán illúziók. Rá tudsz bólintani a döntésedre a következményeikkel együtt? Helyezz hangsúlyt arra, hogy megismerd magad és azokat az erőket, amik benned működnek. Így magabiztosan hozol döntés, felvállalva az esetleges veszteséget és az ebből nyert tapasztalatot is.