Barion Pixel

Minél több az „igen” vagy az „inkább igen” válaszok száma, annál inkább valószínű, hogy problémás használatról van szó. A tesztek specifikusak, az adott digitális platformra vonatkoznak, de hasonlóak több összefüggésben is. A videojátékok, az internet és egyes közösségi médiafelületek (Facebook, Instagram, Twitter stb.) például okostelefonon, számítógépen, videójáték-konzolon is elérhetőek, így a felület kisebb jelentőségű, behelyettesíthető, a hangsúly pedig a túlzásba vitt használaton van.

Ha úgy érzed, problémád van vagy feltennéd a kérdéseidet, lépj velem kapcsolatba.

 

 1. Előfordul, hogy azt érzed, elveszítetted az életed felett az irányítást, miközben a neten vagy?
 2. Ha éppen nincsen hozzáférésed a nethez, a számítógéphez, előfordul, hogy korábban ott szerzett élményeidre gondolsz, azon gondolkodsz, mit fogsz tenni, ha majd újra netezhetsz, vagy azon, hogyan juthatnál fel az internetre?
 3. Úgy érzed, az előzőekhez képest több időt kell a neten töltened, hogy a korábbiakhoz hasonló elégedettséget érezz?
 4. A korábbiakhoz képest erősebb hatással bíró szexuális izgalmat kiváltó forrást kell keresned, hogy ismét átélhesd az eddig megszokott szintű szexuális örömet?
 5. Folyamatosan meghiúsulnak azon törekvéseid, hogy visszafogd / csökkentsd / abbahagyd a netezést?
 6. Nyugtalanná, ingerlékennyé válsz, ha igyekszel visszafogni vagy abbahagyni a netezést?
 7. Szoktál az internetbe menekülni a rossz hangulatok megélése vagy problémákkal való szembesülés helyett (pl.: tehetetlenség, bűntudat, szorongás, lehangoltság érzése)?
 8. Miután túlságosan sok időt töltöttél a neten, és megígérted magadnak, hogy ez másnap nem így lesz, előfordul, hogy mégis úgy alakul a következő napon vagy a közeljövőben?
 9. Előfordult már, hogy hazudtál családtagodnak, segítő szakembernek, vagy másoknak azzal kapcsolatban, hogy mennyi időt is töltesz valójában netezéssel?
 10. Előfordult már, hogy illegális dolgot követtél el azért, hogy nethez juthass?
 11. Megesett már, hogy fontos személyes kapcsolatot, munkahelyet, tanulmányi vagy karrieredhez kapcsolódó lehetőséget kockáztattál vagy veszítettél el az internethez kapcsolatos ragaszkodásod miatt?