Barion Pixel

A digitális technológia a megcsalás új frontját is megnyitotta. Okostelefonon csetelés, megcsalásra buzdító társkeresők, kamu Facebook és közösségi média oldalak. A lehetőségek kibővültek, a mérce azonban az azokat használó ember marad. Hiszen rajtunk múlik élünk-e egy lehetőséggel, vagy sem.

Ha már megtörtént a baj, akkor is van visszaút, ha mindkét fél szeretné. A megcsalás olyan krízis, ami a kapcsolat hiányaira és megoldatlan problémáira is felhívja a figyelmet. Az őszinte megbánás és a megbocsátás új alapokra helyezhet egy párkapcsolatot, de azt is bebizonyíthatja, hogy a feleknek nincsen többé dolguk egymással. A bizalom érzékeny híd, melynek megjavítása sok munkát igényel és őszinte elköteleződést a jóvátételben. És van olyan helyzet is, ahol nem marad más lehetőség, mint a szép elválás, hogy ne sebekkel és megbánással terhelten váljon el két ember útja – nehéz, de szép út ez is, ami után könnyebb a keresés és az lélek terhei sem húznak le annyira minket.

A megoldás megkeresése nem csak ránk van hatással, de a közvetlen környezetünkre is. Ha le újra tudunk éleszteni egy kapcsolatot, az már más alapokkal és minőséggel folytatódik. Ha őszintén el tudunk engedni valakit és le tudjuk zárni a múltat, akkor szabadon kereshetünk utána - nem állják utunkat hátrahagyott félelmek és a múlt szellemei helyett izgalmas kaland vár ránk.