Szexualitás és párkapcsolat

A fájdalom minden esetben figyelmeztetés. Valamit nem vettünk figyelembe, akár a testünkről, akár a lelkünk rezdüléseiről is van szó. Ez az érzés az, ami megóv attól, hogy nagyobb sérülést szenvedjünk, vagy a túlterhelésnek komolyabb következményei legyenek. Jelzésértékű, főként, ha rendszeresen fordul elő, ugyanabban vagy hasonló szituációkban. Ilyenkor gyakran kérdéseket teszünk fel, a kiváltó okot keresve, és van, hogy a választ olyan helyen találjuk meg, ahol nem is számítottunk rá.

A társadalomban a nemek tulajdonságaira komoly hatással van az új igények megjelenése. Emellett azt is jó szemmel tartani, hogy a média milyen képet közvetít, mi az az eszmény, vagy ideál, amit követendőnek tüntet fel. Érdekes példa, hogy divatlapok képein a férfi modelleket egyre gyakrabban jelenítik meg „női pózokban”. Ilyenek például a mellkast eltakaró kezek, a teljesen szőrtelen test vagy arc. Hasonlóképpen tény, hogy a férfiak számára ma már ugyanúgy gyártanak sminkelésre, testápolásra, szépítkezésre alkalmas kozmetikumokat.

Gyakran halljuk, hogy a minőség a mennyiség felett áll. Ez az élet nagyon sok területére igaz. Étkezéseinkkor igyekszünk igényesen választani az egészséges, tápláló és finom lehetőségek közül. Egy gondosan összeállított edzésterv sokkal hatékonyabb és hatásában is többet segít, mintha túlzásba visszük a mozgást a határtalan lelkesedés égisze alatt. Ahogy a mindennapjaink, úgy az ebben részt foglaló szexualitás terén is akadnak csiszolni, fejleszteni való pontok. Hasznos, ha a kezdetektől (például egy új kapcsolat) figyelünk erre, mert a megszokott, vagy berögződött apróságok könnyen zűrt okozhatnak.

A digitális adathordozók és képalkotók fejlődésével ma már rengeteg eszköz ad lehetőséget arra, hogy videó készülhessen bármiről. Az otthoni hancúrozás megörökítése talán sosem volt ilyen könnyű! Akinek pedig ez nem elég, az interneten milliószámra találhat szexfilmeket mindenféle stílusban, ízlés szerint. Ez a bőség azonban veszélyeket is rejt magában, nemcsak az éretlen fiatalok, de az ebből tanulni vágyók számára is.  A pornószínészek ugyan emberek, de az, amit és ahogyan bemutatnak, sokszor nagyon is távol áll az emberi valóságtól.