Barion Pixel

A digitális adathordozók és képalkotók fejlődésével ma már rengeteg eszköz ad lehetőséget arra, hogy videó készülhessen bármiről. Az otthoni hancúrozás megörökítése talán sosem volt ilyen könnyű - a bosszúpornó és szex kép oldalak pedig egyre inkább terjednek. A középpontban a bizalom és az a gerinc van, ami egy pár szexuális életét magánügyként kezeli, annak minden hozadékával - a szakítás után is. Az online elérhető, rengeteg stílust felvonultató, milliónyi szexfilm azonban komoly veszélyeket rejt magában, nem csak az éretlen fiatalok, de az ebből „tanulni” vágyók számára is.

A pornószínészek ugyan emberek, de az, amit és ahogyan bemutatnak, nagyon is távol áll a valóságtól. Szomorú tény, hogy meglehetősen sok tévhit él a pornófilmekkel kapcsolatban. Illúziók egész listája tart sakkban nagyon sok nőt és férfit, vagy hiteti el azt, hogy mi is az ideális, mit is kellene tudni teljesíteni, hogy emberszámba vehessük magunkat az ágyban. Ez nagyon hasonlít a nők testképét ostromló és a szépségideált torzító reklámok/újságok üzeneteihez. Senkinek sem tesz jót, ha pornófilmek alapján várnak el tőle bármit is, vagy az ott szereplőkhöz hasonlítják bármilyen téren is. Téves és egyenesen káros, ha a szexfilmben tapasztalt izgatási módszereket, pózokat, interakciókat alapvetőnek vesszük, vagy egyenesen innen tanuljuk meg, mi kell a másiknak - beleértve ebbe a nők kiszolgáltatott és alárendelt szerepét is. Mi a megoldás? Sok beszélgetés, kíváncsiság a másik felé és olyan intim együttlétek, ahol szabadon megmutathatjuk magunkat és felfedezhetjük egymást.

A pornófilmek gyorsan és könnyen elérhetőek, bármikor rendelkezésre állnak és különösképpen sokat sem kell tenni értük. Sokan esnek bele annak a csapdájába, hogy életük ezen részét ilyen módon élik ki. Ennek hátterében félelmek, kötődési és kapcsolódási problémák, traumatikus tapasztalatok és rossz élmények is állhatnak. Hasznos minderre ránézni, hiszen beszűkítik az életet és komolyan megnehezítik egy meglévő párkapcsolat vagy házasság megélését is. Fontos felmérni, hogy ez a szokás mit is jelent és miért fontos, hogy a függő életének része legyen. Az ezekkel való szembenézés a gyógyulás feltétele, a jutalom pedig az a szabadság lesz, ami a béklyók levetése után vár.