Barion Pixel

A legfontosabb kérdés, hogy szerethetőnek és értékesnek gondolod-e magad? Életed hátizsákjában mintákat, „programokat”, szűrőket viszel magaddal, és nem mindegy, hogy ezek mit üzennek Neked, Önmagadról, a világról és a többi emberről.

De mindezen belül mi nevezhető normálisnak, és hol esünk túlzásba?

Te is keresed azt az életet, amit már nem a múlt terhei és a jelen akadályai határoznak meg?

Megoldásokat, működő recepteket keresünk és az egész életünket ezekből igyekszünk felépíteni. Időnként azonban kiderül, hogy ami addig hasznosnak bizonyult, mostanra már hátráltat. Ami korábban segített, most ellened dolgozik. Szeretnéd, ha mindez megváltozna?

Vannak olyan kérdések, amik új színben mutatnak meg dolgokat, de egy külső szemlélő nézőpontja is sokat segíthet. Milyen gondolatok kísérik a mindennapjaidat? Hogyan látod a világot és miként viszonyul a környezeted Hozzád?

Milyen témákban segíthetek neked?

A hozzám fordulók olyan problémákkal és kérdésekkel keresnek meg, amelyek az életvezetés, az önismeret vagy a párkapcsolat témaköreibe esnek. Emellett az online tevékenységek (közösségi oldalak, internet, okostelefon, videojátékok) és a mindennapok összefüggéseire is egyre nagyobb fókuszt helyezek, hiszen a digitális világ a hétköznapok szinte minden részébe beszűrődik.

Úgy érzed, lenne miről beszélgetnünk?
Ha kérdésed van,vedd fel velem a kapcsolatot az alábbi elérhetőségeim bármelyikén.

email: kapcsolat@villanyigergo.hu
mobil: +36 70 559-4574

Villányi Gergő vagyok, pszichológiai tanácsadó.

Miért lettem pszichológiai tanácsadó?

Mindig szívesen és kíváncsian hallgattam másokat. Egy idő után észrevettem, hogy egyre többen fordulnak hozzám, akár olyan problémáikkal is, amikről addig még senki mással nem tudtak, vagy nem mertek beszélni. Felelősséget éreztem az ilyen beszélgetések során elhangzott kérdéseim és meglátásaim hatásával kapcsolatban, ezért hamar elkezdtem beleásni magam a pszichológia különböző területeibe. Már a kezdetektől úgy gondoltam, hogy a kölcsönös bizalom kialakulása mellett nagyon fontos, hogy minden beszélgetésben tanulhatunk is egymástól a tapasztalataink, gondolataink és érzéseink révén.

Tovább

Cikkek-Írások

Kíváncsi vagy a Párkapcsolatokkal vagy a Digitális világ okozta problémákkal kapcsolatos írásaimra és arra hogyan látom ezeket a témákat? Érdekelnek Életvezetési megoldások vagy a Kultúra megszállottja vagy? Akkor a Cikkek-Írások bejegyzéseim biztosan érdekesek lesznek számodra!

  • Barátaiddal egy jó buliban töltődsz fel vagy inkább elvonulsz és olvasol egy jó könyvet? Logikusan, észérvek alapján döntesz vagy a megérzéseidre hagyatkozol? Racionalistának vagy Idealistának tartod magad? Mit gondolsz Hadvezér vagy Bajnok típus vagy? Esetleg Alkotó vagy Ellenőr típus?

    Rengeteg kérdés, amire megvannak a válaszok. Töltsd ki a 72 eldöntendő kérdésből álló MBTI tesztet, s a végén megtudod milyen típus vagy, mik a jellemzőid, milyen munka illik hozzád, milyen vagy a szexualitás terén és milyen típusú személyiség illik hozzád.

    Felkészültél? Akkor irány a teszt és ismerd meg magad még jobban!

Érdekes kérdést kaptam a minap: Te ilyen magányos farkas vagy, ugye? Megtorpantam, mert pár éve gondolkodás nélkül vágtam volna rá, hogy igen, és büszkén meséltem volna, hogy ez miért is jó, mire is jó.

Az évek történeteket, élményeket, tapasztalatokat hoztak, és visszatekintve értem az akkori ént, aki büszke volt arra, hogy egyedül száll szembe a világgal, egyedül vívja a harcait, és amit elér, az az övé. Vagyis mégsem. A családi háttér, a barátok akkor is ott voltak; tanítók, párkapcsolatok, találkozások is, amik mind hozzátették a maguk segítő erejét, vagy akadályt emeltek, látszólag visszalöktek. És mégis formált, alakított, néhol összetört, máshol pedig égig emelt az életnek nevezett út.

Aztán rájöttem, hogy ahol nekem kell küzdenem, ott mindig nekem kell majd. Ahol a képességeim, a tudásom, az emberségem, a jó szándékom, a figyelmességem kell megmutatnom, ott nem jelenhet meg más. Ahol hozzám szólnak, tőlem kérdeznek, ott nem válaszolhat másvalaki. Lépést sem tehetnek helyettem, és így a hibák, a tapasztalatok és a tanulságok is mind belőlem fakadnak vagy találnak otthont.

De ahol lehet támogatás, segítség, szeretet, néhány jó szó, egy vállon veregetés, egy ölelés mögöttem, miért nehezítsem meg feleslegesen a dolgomat? Nem leszek kevesebb attól, ha együtt dolgozom valakivel, ha megtalálnak egy feladattal és rám bízzák, ha tanácsot, segítséget kapok.

Mindez nem a magányos farkas dicsősége, hanem a túlzottan megmutatni akaró, görcsös, kemény akarás nehéz útja. A direkt, a csak azért is, és a csak így jó kelepcéje, amit igyekszem minél jobban magam mögött hagyni. Néha jobban sikerül, máskor kevésbé. De már ismerem mindkét utat, és eldönthetem melyiket járom szívesebben.


A képek forrása: absfreepic.com, squarespace.com